Publikime

Sulle orme degli Anni Santi, SHKSH, Shoqata e Koleksionisteve te Shqiperise

Mbi gjurmët e viteve të shenjta - Pelegrinazh i besimtarëve nëpërmjet Filatelisë

Ne kete vellim, cdo Jubile eshte shtjelluar ne menyre ekzakte ne nje ambient fetar, historik dhe kultural.

Prezantimi i cdo personzhi, tregimi i fakteve dhe evenimenteve, zgjedhja ikonografike duke mare ne menyre ekskluzive si referim imazhin e pulles, jane me deshire vendosur sipas nje gjuhe gazetarie dhe rezultojne rrjedhshem dhe jo shperndarese. Ky vellim, na ben te njohim si, pergjate shekujve, Vitet e Shenjta kane konservuar, te paprekura, disa ceshtje specifike sic eshte leximi i Vules se Komunikimit, i riteve te hapjes dhe mbylljes se Portave te Shenjta, vizita ne kater Bazilikat Jubilare, lutjet dhe veprimet qe duhen bere per te mare faljen. Per te kompletuar informacionet e shumta imazhi figurativ i zgjedhur eshte ajo e pulles, qe shpesh eshte shume e mjaftueshme per te kuptuar ato qe shkruhen.

Ky vellim eshte i disponueshem ne gjuhen italiane.

Autorja
Djana Isufaj
Botuesi
Francesco Maria Amato  

Kyçu