Revista 41, SHKSH, Shoqata e Koleksionisteve te Shqiperise, Revista Koleksionisti, The Collector

"Koleksionisti" nr 41
U botua numri më i ri i revistës Koleksionisti

Lexo më shumë

Trashegimia Kulturore dhe muzete, SHKSH, Shoqata e koleksionisteve te Shqiperise

Njihuni me
Ligjin për trashëgiminë
kulturore dhe muzetë

Lexo më shumë

Njihuni me
Ligjin për trashëgiminë
kulturore dhe muzetë

Lexo më shumë
Filatelia, SHKSH , Shoqata e Koleksionisteve te Shqiperise

FILATELIA
Me emetimin e pullës së parë postare shqiptare u konsolidua dhe shërbimi postar me indentitet shqiptar, e cila ka qënë kurdoherë pjesë shprehëse e identitetit tonë kombëtar.

Lexo më shumë

FILATELIA
Me emetimin e pullës së parë postare shqiptare u konsolidua dhe shërbimi postar me indentitet shqiptar, e cila ka qënë kurdoherë pjesë shprehëse e identitetit tonë kombëtar.

Lexo më shumë
Filatelia, SHKSH, Shoqata e Koleksionisteve te Shqiperise

FILATELIA
Me 5 maj 1913, u emetua dhe u vu në qarkullim pulla e parë kombëtare shqiptare. Me emetimin e pullës së parë postare shqiptare u konsolidua dhe shërbimi postar me indentitet shqiptar, e cila ka qënë kurdoherë pjesë shprehëse e identitetit tonë kombëtar.

Lexo më shumë

FILATELIA
Me 5 maj 1913, u emetua dhe u vu në qarkullim pulla e parë kombëtare shqiptare. Me emetimin e pullës së parë postare shqiptare u konsolidua dhe shërbimi postar me indentitet shqiptar, e cila ka qënë kurdoherë pjesë shprehëse e identitetit tonë kombëtar.

Lexo më shumë
Numizmatike, SHKSH, Shoqata e koleksionisteve te Shqiperise

NUMIZMATIKA
Në vendin tonë prerja e ka zanafillën që në shekujt VII -VI p.e.s në Dyrrahdhe Apolloni.Janë pikërisht monedhat e kësaj periudhe të cilat shënojnë pikënisjene historisë të koleksionit të monedhave për qëllime numizmatike.

Lexo më shumë

NUMIZMATIKA
Në vendin tonë prerja e ka zanafillën që në shekujt VII -VI p.e.s në Dyrrahdhe Apolloni.Janë pikërisht monedhat e kësaj periudhe të cilat shënojnë pikënisjene historisë të koleksionit të monedhave për qëllime numizmatike.

Lexo më shumë
Medaljet dhe ushtria, SHKSH, Shoqata e Koleksionisteve te Shqiperise

MEDALJET DHE USHTRIA
Medaljet perbejne nje nga simbolet me shprehese te Unit te nje shteti, te perpjekjeve te tij per te afirmuar popullin e vet. Shteti Shqiptar, i lindur me 1912, ka me 1914 dekoraten e vet.

Lexo më shumë
Vepra dhe Arti, SHKSH, Shoqata e Koleksionisteve te Shqiperise

VEPRA ARTI
Lëvizjet e mëdha çlirimtare që sollën pavarësinë e vendit (më 1912),ofruan kushte për një drejtim të ri artistik, që do të pasqyronte më me realizëm jetën. Lindi piktura laike me motive patriotike.

Lexo më shumë

VEPRA ARTI
Lëvizjet e mëdha çlirimtare që sollën pavarësinë e vendit (më 1912),ofruan kushte për një drejtim të ri artistik, që do të pasqyronte më me realizëm jetën. Lindi piktura laike me motive patriotike.

Lexo më shumë
Libra dhe shtypshkrime, SHKSH, Shoqata e Koleksionisteve te Shqiperise

LIBRA DHE SHTYPSHKRIME
Libri i parë shqip që njihet deri më sot është “Meshari” i Gjon Buzukut, i vitit 1555. Por ka të dhëna të drejtpërdrejta dhe të tërthorta që flasin se fillimet e shkrimit shqip e të letërsisë shqiptare.

Lexo më shumë

LIBRA DHE SHTYPSHKRIME
Libri i parë shqip që njihet deri më sot është “Meshari” i Gjon Buzukut, i vitit 1555. Por ka të dhëna të drejtpërdrejta dhe të tërthorta që flasin se fillimet e shkrimit shqip e të letërsisë shqiptare.

Lexo më shumë
 Fotografi dhe Kartolina, SHKSH, Shoqata e Koleksionisteve te Shqiperise

FOTOGRAFI DHE KARTOLINA
Arti i fotografisë në Shqipëri zë fill rreth mesit të shekullit XIX. Atelieja e parë u ngrit me 1858, nga Pjeter Marubi në Shkodër, në atë kohë një nga qytetet më të rëndësishme të Shqipërisë.

Lexo më shumë

FOTOGRAFI DHE KARTOLINA
Arti i fotografisë në Shqipëri zë fill rreth mesit të shekullit XIX. Atelieja e parë u ngrit me 1858, nga Pjeter Marubi në Shkodër, në atë kohë një nga qytetet më të rëndësishme të Shqipërisë.

Lexo më shumë

Kategoritë

Koleksionisti

Lajme & Aktivitete

Lajmet dhe eventet më të fundit në fushën e koleksionimit

Albania: National Exhibition and Seminar…

Author José Ramón Moreno The Association of Collectors of Albania organize... Lexo më shumë

 

Kyçu