Koleksionisti Nr. 30

U botua numri më i ri i revistës "Koleksionisti"

Lexo më shumë

Koleksionisti Nr. 30

U botua numri më i ri i revistës "Koleksionisti"

Lexo më shumë

FILATELIA

Me 5 maj 1913, u emetua dhe u vu në qarkullim pulla e parë kombëtare shqiptare.
Me emetimin e pullës së parë postare shqiptare u konsolidua dhe shërbimi postar me
indentitet shqiptar, e cila ka qënë kurdoherë pjesë shprehëse e identitetit tonë kombëtar.

Lexo më shumë

FILATELIA

Me 5 maj 1913, u emetua dhe u vu në qarkullim pulla e parë kombëtare shqiptare.
Me emetimin e pullës së parë postare shqiptare u konsolidua dhe shërbimi postar me
indentitet shqiptar, e cila ka qënë kurdoherë pjesë shprehëse e identitetit tonë kombëtar.

Lexo më shumë

FILATELIA

Me 5 maj 1913, u emetua dhe u vu në qarkullim pulla e parë kombëtare shqiptare.
Me emetimin e pullës së parë postare shqiptare u konsolidua dhe shërbimi postar me
indentitet shqiptar, e cila ka qënë kurdoherë pjesë shprehëse e identitetit tonë kombëtar.

Lexo më shumë

FILATELIA

Me 5 maj 1913, u emetua dhe u vu në qarkullim pulla e parë kombëtare shqiptare.
Me emetimin e pullës së parë postare shqiptare u konsolidua dhe shërbimi postar me
indentitet shqiptar, e cila ka qënë kurdoherë pjesë shprehëse e identitetit tonë kombëtar.

Lexo më shumë

NUMIZMATIKA

Në vendin tonë prerja e ka zanafillën që në shekujt VII -VI p.e.s
në Dyrrahdhe Apolloni.Janë pikërisht monedhat e kësaj periudhe të cilat
shënojnë pikënisjene historisë të koleksionit të monedhave për qëllime numizmatike.

Lexo më shumë

NUMIZMATIKA

Në vendin tonë prerja e ka zanafillën që në shekujt VII -VI p.e.s
në Dyrrahdhe Apolloni.Janë pikërisht monedhat e kësaj periudhe të cilat
shënojnë pikënisjene historisë të koleksionit të monedhave për qëllime numizmatike.

Lexo më shumë

MEDALJET DHE USHTRIA

Medaljet perbejne nje nga simbolet me shprehese te Unit
te nje shteti, te perpjekjeve te tij per te afirmuar popullin e vet.
Shteti Shqiptar, i lindur me 1912, ka me 1914 dekoraten e vet.

Lexo më shumë

MEDALJET DHE USHTRIA

Medaljet perbejne nje nga simbolet me shprehese te Unit
te nje shteti, te perpjekjeve te tij per te afirmuar popullin e vet.
Shteti Shqiptar, i lindur me 1912, ka me 1914 dekoraten e vet.

Lexo më shumë

VEPRA ARTI

Lëvizjet e mëdha çlirimtare që sollën pavarësinë e vendit
(më 1912),ofruan kushte për një drejtim të ri artistik, që do të
pasqyronte më me realizëm jetën. Lindi piktura laike me motive patriotike.

Lexo më shumë

VEPRA ARTI

Lëvizjet e mëdha çlirimtare që sollën pavarësinë e vendit
(më 1912),ofruan kushte për një drejtim të ri artistik, që do të
pasqyronte më me realizëm jetën. Lindi piktura laike me motive patriotike.

Lexo më shumë

LIBRA DHE SHTYPSHKRIME

Libri i parë shqip që njihet deri më sot është “Meshari”
i Gjon Buzukut, i vitit 1555. Por ka të dhëna të drejtpërdrejta
dhe të tërthorta që flasin se fillimet e shkrimit shqip e të letërsisë shqiptare.

Lexo më shumë

LIBRA DHE SHTYPSHKRIME

Libri i parë shqip që njihet deri më sot është “Meshari”
i Gjon Buzukut, i vitit 1555. Por ka të dhëna të drejtpërdrejta
dhe të tërthorta që flasin se fillimet e shkrimit shqip e të letërsisë shqiptare.

Lexo më shumë

FOTOGRAFI DHE KARTOLINA

Arti i fotografisë në Shqipëri zë fill rreth mesit të shekullit
XIX. Atelieja e parë u ngrit me 1858, nga Pjeter Marubi në
Shkodër, në atë kohë një nga qytetet më të rëndësishme të Shqipërisë.

Lexo më shumë

FOTOGRAFI DHE KARTOLINA

Arti i fotografisë në Shqipëri zë fill rreth mesit të shekullit
XIX. Atelieja e parë u ngrit me 1858, nga Pjeter Marubi në
Shkodër, në atë kohë një nga qytetet më të rëndësishme të Shqipërisë.

Lexo më shumë

Kategoritë

Revista Zyrtare e Shoqatës

Lajme & Aktivitete

Lajmet dhe eventet më të fundit në fushën e koleksionimit