Revista 41, SHKSH, Shoqata e Koleksionisteve te Shqiperise, Revista Koleksionisti, The Collector

"Koleksionisti" nr 42
U botua numri më i ri i revistës Koleksionisti

Lexo më shumë

Trashegimia Kulturore dhe muzete, SHKSH, Shoqata e koleksionisteve te Shqiperise

Njihuni me
Ligjin për trashëgiminë
kulturore dhe muzetë

Lexo më shumë

Njihuni me
Ligjin për trashëgiminë
kulturore dhe muzetë

Lexo më shumë
Filatelia, SHKSH , Shoqata e Koleksionisteve te Shqiperise

FILATELIA
Me emetimin e pullës së parë postare shqiptare u konsolidua dhe shërbimi postar me indentitet shqiptar, e cila ka qënë kurdoherë pjesë shprehëse e identitetit tonë kombëtar.

Lexo më shumë

FILATELIA
Me emetimin e pullës së parë postare shqiptare u konsolidua dhe shërbimi postar me indentitet shqiptar, e cila ka qënë kurdoherë pjesë shprehëse e identitetit tonë kombëtar.

Lexo më shumë
Numizmatike, SHKSH, Shoqata e koleksionisteve te Shqiperise

NUMIZMATIKA
Në vendin tonë prerja e ka zanafillën që në shekujt VII -VI p.e.s në Dyrrahdhe Apolloni.Janë pikërisht monedhat e kësaj periudhe të cilat shënojnë pikënisjene historisë të koleksionit të monedhave për qëllime numizmatike.

Lexo më shumë

NUMIZMATIKA
Në vendin tonë prerja e ka zanafillën që në shekujt VII -VI p.e.s në Dyrrahdhe Apolloni.Janë pikërisht monedhat e kësaj periudhe të cilat shënojnë pikënisjene historisë të koleksionit të monedhave për qëllime numizmatike.

Lexo më shumë
Vepra dhe Arti, SHKSH, Shoqata e Koleksionisteve te Shqiperise

VEPRA ARTI
Lëvizjet e mëdha çlirimtare që sollën pavarësinë e vendit (më 1912),ofruan kushte për një drejtim të ri artistik, që do të pasqyronte më me realizëm jetën. Lindi piktura laike me motive patriotike.

Lexo më shumë

VEPRA ARTI
Lëvizjet e mëdha çlirimtare që sollën pavarësinë e vendit (më 1912),ofruan kushte për një drejtim të ri artistik, që do të pasqyronte më me realizëm jetën. Lindi piktura laike me motive patriotike.

Lexo më shumë

Albania: National Exhibition and Seminars

Julian Demeti and Boncho Bonev at the opening ceremony

Author José Ramón Moreno

The Association of Collectors of Albania organized their first competitive national exhibition hold in Tirana from 9th to 12th April 2019. On display were 18 exhibits from different classes including Picture Postcard Class plus four titles of literature.

As they haven’t any jurors, they invited for this duty Boncho Bonev, Nicos Rangos and Bojan Bračič who did their work in pleasant atmosphere; the organisers and exhibitors were satisfied.

Bojan Bračič, Nicos Rangos and Jovan Basho at their lectures
Bojan Bračič, Nicos Rangos and Jovan Basho at their lectures

Along to exhibition there was a sSeminar with three themes. Bojan Bračič had a lecture Experiences at Judging Picture postcards Exhibit, Nicos Rangos explains How  to Attract Students 14 Year Old for a Philatelic Written Competition and Jovan Basho present his research of Austrian and Italian Levant Along the Albanian Shores.

Bojan Bračič commented some details on exhibit to exhibitor Kozma Dashi
Bojan Bračič commented some details on exhibit to exhibitor Kozma Dashi

Last day of the exhibition all jurors had long talks with exhibitors to explain them how to improve their exhibits, so everybody can receive lot of useful information how to create good exhibit. 

Bojan Bračič commented some details on exhibit to exhibitor Kozma Dashi
Bojan Bračič at his short speech before presenting prizes still hidden in blue folder. Left is Edmond Budo Secretary of Association of Collectors of Albania
Bojan Bračič, Muharem Gimjani with his Certificate and Julian Demeti with the FEPA Gold Pin already on his jacket.
Bojan Bračič, Muharem Gimjani with his Certificate and Julian Demeti with the FEPA Gold Pin already on his jacket.

On palmares dinner Bojan Bračič on behalf of FEPA presented to Julian Demeti, president of Association of Collectors of Albania, FEPA Gold Pin and to its precedent Muharem Gimjani FEPA Honorary Certificate.

Kategoritë

Koleksionisti

Lajme & Aktivitete

Lajmet dhe eventet më të fundit në fushën e koleksionimit

Albania: National Exhibition and Seminar…

Author José Ramón Moreno The Association of Collectors of Albania organize... Lexo më shumë

 

Kyçu